понеделник, 16 февруари 2009 г.

Моята голяма телевизионна сватба

Слави Трифонов избра една от най-романтичните дати за 2009 година за сватбата на победителите в неговото шоу и покани сватбена агенция „Приказен ден” да му помогне да сбъдне мечтите им.

„Никога не сме празнували празника на влюбените, защото Станьо винаги е на работа този ден. Това наистина ще бъде нашият първи Свети Валентин заедно” - каза Ася веднага след победата им в „Моята голяма ТВ сватба”.
„Мечтаем си нашата сватба да е много красива, да има бели гълъби, шоколадова торта, фонтан от шоколад и много красива заря” - казаха още бъдещите младоженци.

За да сбъдне техните мечти, екипът на сватбена агенция ”Приказен ден” имаше на разположение само 2 седмици. За този изключително кратък срок Ася и Станьо бяха ангажирани всеки ден почти целодневно по стриктно изготвената от Мариела Камбурова организационна програма.
Специално внимание беше отделено на декорацията на цялото събитие. Ася и Станьо вдъхновиха главния дизайнер на „Приказен ден” Николета Тодорова да създаде за тях една приказна феерия и да превърне тяхната сватба в едно вълшебно изживяване.
Цветовете на сватбата бяха подбрани според темата на специалния ден Свети Валентин - розово, цикламено и бордо. Основни акценти на украсата бяха приказни дръвчета, изработени от живи цветя и над 40 мини аранжировки от сочни червени ябълки и орхидеи, които седяха като малки бижута по масите. Ябълката в българските традиции е символ на сладката любов и благополучие. За цялата декорация от живи цветя бяха използвани над 2500 стръка, специално поръчани от Холандия селектирани сортове цветя и изобилие от орхидеи в цвят бордо.
Украсата включваше още:
- 400 метра бели и розови материи за опаковането на залата за гражданската церемония и ресторанта;
- За направата на няколко големи декоративни пана, гирлянди от цветя и дъжд от цветя, бяха използвани десетки хиляди листенцата от над 1000 цвята розови рози;
- За декорация на салфетките за гости, както и за цялата декорация щедро бяха използвани над 5 кг перлени мъниста;
- Гражданската церемония беше декорирана с 4 бр. гръцки колони и елегантни вази „Виена” с пищни аранжировки от цветя;
- Декорация от аранжировки в ледени кубчета и полилеи от живи цветя оживяваше пространството над „Сладкия” бар;
- Сватбените аксесоари за гражданската и църковната церемония като кошнички за шаферката и кумата, книга за любовни обети, панделки за чаши и други - в тематичните цветове на сватбата - бяха ръчно изработени. За направата им беше използван копринен шантунг, сатенени панделки и камъни Сваровски. Младоженците се подписаха под любовните си клетви с писалка от розово щраусово перо.
- Специалната приказна атмосфера беше завършена с богато атрактивно декоративно осветление.
Подготовката започна с избора на облекло за младоженците и техните кумове. Булката и кумата се облякоха в рокли на Bridal Fashion. Ася си избра от специална колекция на испанската фирма Pronovias романтична рокля уникат, изработена от копринен шифон и под бюста с колан от камъни Сваровски. Обувки на същата фирма и жартиер, и бижута на Емерлинг допълниха нейния тоалет. Кумата се спря на рокля с цвят бордо, изработена от плисирана тафта. Костюмите на младоженеца и кума са от Monteli. Специално за Станьо дизайнерите избраха графитено сив плат от 100% вълна с финост 150 S. Платът е със специална обработка, която му придава лъскав ефект. Платът за костюма на кума е също 100% вълна с финост 130 S с изтъкани фини райета. И двете материи са от последните колекции пролет – лято на водещи италиански фабрики.
Халките за младоженците - от висококачествено злато с класическа визия - бяха поръчани и изработени специално за тях във Франция от фирма Korloff.
За тържествената сватбена вечеря в хотел Метрополитан Ася, Станьо и техният сватбен консултант подбраха изискано меню от богат асортимент на български салати, студено предястие от пушена пъстърва върху картофена салата и лек хрянов аромат и основно ястие от телешки медальони в „Serrano ham” и арманяк, сос от зелен пипер, картофен огретен и букет зеленчуци.
На голям десертен бар бяха разположени в изобилие сладки деликатеси. Тук имаше голяма трюфелова торта от сладкарница „Гаврош” със захарни цветя в цветовете на сватбата, ръчно изработени лично от Ради Стамболов шоколадови трюфели, ароматен шоколадов фонтан с плата от много плодове и бисквитки, тирамису в чаши с портокалово рагу.
Специално за събитието и като допълнение към разкоша агенция „Приказен ден” осигури 100 снежнобели гълъбчета, пуснати в любовен салют веднага след църковната венчавка; струнен квартет за официалната гражданска церемония от Live Music и заря от „Огнена хризантема”. Цялото сватбено тържество беше заснето от фотографа на сватбена агенция „Приказен ден” Велин Петков. Двама оператори на филмова къща „Виктор Попов” проследиха цялата сватба, за да уловят всички прекрасни мигове на вълшебния сватбен ден.

2 коментара:

  1. Здравейте сладурки!!! Като бивш служител на парти агенция "Малчуган - великан" съм имала щастието да се докосна до вълшебната атмосфера на вашите сватби. В скоро време може би и на мен ми предстои тази важна крачка и няма да се поколебая да ви потърся,защото знам че збъдвате мечти!!! Успехи и всичко най - хубаво. Няма по - добри от вас!!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте очарователни дами !
    Искрено Ви, Благодаря за страхотното обучение за сватбени агенти, което проведохте преди няколко дни ! Всичко, което чух, видях и преживях толкова много ме мотивира, колкото не съм и предполагала ! Информацията, която получих е страшно ценна и полезна за нашата дейност !
    Сега си давам сметка колко по-лесно би ми било, ако бях Ви срещнала по-рано и колко по-лесно ще ми е за напред след, като вече Ви познавам !
    Убедих се, че това е нещото, което искам да правя, а наистина имах нужда от това !
    Благодаря за вдъхновението и поклон пред професионализма Ви !

    ОтговорИзтриване