сряда, 22 април 2009 г.

В "На кафе" за еко сватби

Честито Възкресение Христово, момичета!
Целият екип на агенция „Приказен ден” Ви пожелава много светлина по пътя Ви, много топлина в живота Ви и безгранична любов в сърцата Ви.

Днес - 22.04.2009г. - в деня на Земята, бяхме специални гости на Гала в „На кафе” по една изключително любима за нас тема - „Организация и декорация на еко сватба”. Предполагам знаете, че от тази година нашата сватбена агенция добави към пакетните си услуги и пакет за еко сватба - „Нежно към природата”. Ние сме зелени и се стараем в ежедневната си работа да бъдем отговорни към природата.
Щастливи сме, че най-гледаното женско предаване ни покани да говорим на тази тема, да разкажем какво е еко сватба и как може всеки да прибави зелен елемент към сватбеното тържество.

За тези от вас, които не са успели да видят нашите съвети в предаването на Гала, ето няколко практични насоки, чрез които може да дадете малко повече нежност към природата в най-личния и красив празник – вашият сватбен ден.
Най-общо казано еко сватбата предполага употребата на материали от естествени материи, както и организация, която да щади природата от вредни емисии. За да внесете еко елемент в сватбеното си тържество, ние ви предлагаме:
- Направете поканите от еко хартия или изпратете електронни покани – с това ще проявите съпричастност към дърветата.
- Изберете локация, при която всичко да се проведе на едно място. Поканете гостите в ресторант, в чиято градина да се проведе гражданската церемония и след кратък коктейл, гостите да се настанят в ресторанта – така ще предпазите атмосферата от вредни автомобилни газове за превоза на вашите гости.
- Направете еко меню. Това не означава само да се използват био продукти, тъй като това може да излезе и много скъпо. Еко менюто включва сезонни зеленчуци, произведени в района, в който се провежда сватбата ( т.е. продуктите да не са транспортирани от далече). Консултирайте се с главния готвач на ресторанта - да ви предложи основно ястие, което не изисква дълга топлинна обработка. За повече еко разкош поръчайте тортата да е с био яйца и био брашно – вашето еко меню ще спести електроенергия и още ще е от полза както за въздуха и така за месните производители на зеленчуци и месо.
- Декорирайте елегантно с естествени елементи. Ники съветва бъдещите булки да използват различни саксийни цветя за декорация на масите. Това е чудесен начин да пренесете градината в ресторанта и да имате едно еко градинско парти. Тези цветя може да подарите на гостите си след това. Ако все пак сте привърженици на богатите аранжировки от рязан цвят, нека те са от цветя за сезона и да са от местни производители. За декорацията още използвайте естесвени материи за покривки, еко хартия за карта за гости и т.н. Присъствието на плодове в аранжировките, както и аранжировки само от плодове, внасят свежест и символизират плодородие и благополучие – вашата еко декорация ще намали вредните емисии вследствие транспортирането на цветя от Холандия, Еквадор и т.н., ще спаси цветя и ще подпомогне местни цветни производители.
- Подаръци за вашите гости – тук може да развихрите въображението си, ние ви даваме малко идеи – могат да бъдат малки бурканчета с био мед, мини саксийка с луковичка на четирилистна детелина или друго цвете, което гостите ви да си засадят сами; саксийки с цъфнали цветя или бонзаи. Направете ваша горичка като засадите дърво за всяко присъстващо семейство; залесете градинка или организирайте еко мисия за почистване на някое замърсено място – няма по-очарователен начин да подарите на гостите си частица природа, която ще разсте всеки ден така, както ще расте и вашата любов.
- Подаръците на вашите гости за вас – направете списък с щадящи електроуреди или еко предмети. Може да направите списък с преживявания за еко сватбено пътешествие, който да включва разходка с лодка например или езда, планински преход с колело и т.н. – тези подаръци ще бъдат полезни не само за вас, но и за природата.
- Вашето сватбено пътешествие също може да бъде еко, ако изберете близка дестинация, до която да достигнете с възможно най-малко вредни газове.

Искрено се надявам, че нашите предложения ще ви допаднат. Ще се радвам да споделите с нас и други идеи .

Много усмивки от нас - Мариела и Николета

PS - Искаме да споделим с вас и още нещо – за първи път се срещаме с Гала на живо и трябва да ви кажем, че тя наистина е очарователен човек. Много позитивна, отговорна към социалните проблеми на обществото и много усмихната. Тя отдавна е спечелила нашите сърца и днес затвърдихме мнението си за нея .

Няма коментари:

Публикуване на коментар